Het ontstaan van FBS

driemuskatiers-1024x440.jpg

Het begon allemaal op een doordeweekse dag...

In het begin van leerjaar 2017- 2018 van het nieuwe schooljaar gaf Kimberly, Beauraye bijles in bedrijfseconomie. Aangezien bedrijfseconomie geen makkelijk vak is, raakten ze beiden afgeleid zoals gewoonlijk en waren ze weer met van alles bezig behalve met bedrijfseconomie.

Op een bepaald moment kwam het woord ‘’studievereniging’’ ter sprake. Iets wat Kimberly en Beauraye graag zouden zien voor de opleiding Facility Management. “Waarom heeft FM dat niet?”, “Het is een must voor FM”, “Het mag gewoon niet ontbreken”. Toen ze elkaar aankeken wisten ze genoeg.

Als twee enthousiaste studenten vol ideeën over een toekomstige studievereniging zijn ze die dag geëindigd met hun plannen bij Jolande Algra, de toenmalige academiemanager van de Hospitality Business School. Jolande wilde de dames maar al te graag ondersteunen om hun gedachten om te zetten tot een daadwerkelijk plan.

Omdat er bij bepaalde plannen creativiteit en structuur ontbrak gingen ze opzoek naar een derde persoon die hun hierbij kon helpen. Door de HOI-week hadden zij Leonie leren kennen en vandaar dat de keuze snel was gemaakt en vroegen zij Leonie te helpen bij de oprichting. Met zijn drieën maakten zij zich hard voor de studievereniging. Hoe ongunstig het tijdstip ook was, vertrok Kimberly voor een half jaar naar Australië om daar haar stage te lopen. Dit was zeker niet het einde van de studievereniging want Beauraye en Leonie werkten aan de oprichting in Nederland en Kimberly vanuit Australië.

Na een tijdje kwamen ook Nina en Jesper in het bestuur en werkte het voltallig bestuur aan de afronding van de oprichting. Op 12 juli 2018 was het dan eindelijk zover en tekende het eerste bestuur van Facility Business Society de akte van oprichting bij notaris Smalbraak te Deventer. Het was begonnen als een impulsieve actie maar het heeft zich ontwikkeld tot een prachtig resultaat, namelijk een studievereniging voor alle studenten van FM!

Hoe_het_begon.jpg

Lees hier een artikel over het ontstaan van FBS!

Onze partners